Messing etsen

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner die u kan helpen om gedetailleerde ontwerpen op metalen oppervlakken aan te brengen? Dan bent u bij Etsprit aan het juiste adres. Wij bieden hoogwaardige oplossingen voor het graveren en etsen van messing, waardoor u verzekerd bent van een professioneel en duurzaam resultaat. Of het nu gaat om een messing plaat op maat graveren, een messing bordje graveren of andere toeppassingen: Etsprit is dé specialist die u kan helpen om van het messing etsen een succes te maken. Meer weten over wat wij zoal voor u kunnen realiseren? Lees snel verder of neem direct contact met ons op!

Vraag of offerte aanvragen?

Vul het onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wat is messing etsen?

Messing etsen is een proces waarbij een chemische reactie wordt gebruikt om oppervlakken van messing te bewerken. Dit proces staat ook bekend als chemisch frezen, chemisch messing graveren of elektrochemisch etsen. Bij messing etsen wordt een zuur gebruikt om de gewenste tekens, letters of cijfers in het messing te graveren. Hierdoor kunnen zeer gedetailleerde en complexe ontwerpen op het metaal worden aangebracht. Er zijn allerlei toepassingen van messing graveren te bedenken. Het is mogelijk om een messing bordje te graveren, een messing plaatje te graveren (denk aan nummer- , naam- of typeplaten) en daarnaast is het handig voor bedieningspanelen, zodat er heldere markeringen op machines en apparaten kunnen worden aangebracht.

Voordelen van messing etsen

Er zijn een aantal handige voordelen waarvan u kunt profiteren als u besluit om messing te (laten) etsen. Een aantal van deze voordelen zetten we hieronder voor u op een rijtje.

Hoge precisie

Dankzij het etsproces kunnen zeer fijne details en patronen worden gerealiseerd.

Duurzaam

Geëtste ontwerpen zijn duurzaam en bestand tegen slijtage. Dit zorgt voor een langdurig mooi en functioneel resultaat.

Weinig materiaalverlies

Het chemische proces zorgt voor minimaal materiaalverlies. Dit maakt het niet alleen een kostenefficiënte, maar ook duurzame methode.

Veelzijdig

Het is geschikt voor zowel vlakke als gebogen oppervlakken, waardoor het toepasbaar is op diverse soorten projecten.

Snelle productietijd

Het proces van messing gieten is een snel en efficiënt proces. Hierdoor kunt u snel beschikken over de geëtste producten.

Wat wordt er gedaan tijdens het messing etsen?

Doordat Etsprit veel ervaring heeft met messing etsen, weten we precies wat er moet worden gedaan om tot het beste resultaat te komen. Het proces begint met een goede voorbereiding, waarbij het oppervlak van het messing grondig wordt gereinigd om dingen als vuil, olie en oxidatie te verwijderen. Wat volgt is het aanbrengen van een beschermende laag, zoals een was, vernis of een speciale etsresist, waarop het gewenste ontwerp of patroon vervolgens kan worden getekend of gesneden. Hierna wordt het voorbereide messing in een etsoplossing, zoals ferrichloride, geplaatst. Deze oplossing eet het blootgestelde metaal weg, waardoor het ontwerp in het oppervlak wordt geplaatst. Daarna wordt de beschermende laag verwijderd, waardoor het geëtste ontwerp zichtbaar wordt. Als laatste wordt het geëtste messing verder afgewerkt door te polijsten, te patineren of andere behandelingen toe te passen om het gewenste uiterlijk te bereiken.

Messing laten etsen? Neem contact op met de specialisten van Etsprit!

Bij Etsprit bieden we dus een breed scala aan mogelijkheden voor messing etsen. Onze expertise en jarenlange ervaring maken ons de perfecte partner voor al uw etsprojecten. Wij denken graag met u mee en bieden maatwerk oplossingen die perfect aansluiten bij uw wensen en behoeften. Uiteraard maken we gebruik van geavanceerde technieken en hoogwaardige materialen en kunt u er vanuit gaan dat wij snel en efficiënt werken. Mogen wij ook voor u messing etsen? Neem dan vandaag nog contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wilt u eerst nog meer weten over de mogelijkheden die u bij ons heeft? Bel ons direct via 036-5291949 voor een persoonlijk gesprek. Uw metalen oppervlakken zijn bij ons in goede handen!