Typeplaten

Bent u op zoek naar een professionele typeplaat met een duurzaam karakter? Etsprit levert metalen typeplaten in elke gewenste oplage. Een typeplaat is bedoeld om uw bedrijf een professionele en eigentijdse uitstraling te geven door dit door te voeren op elke machine, elk apparaat of voertuig. Etsprit heeft jarenlange ervaring op het vlak van geëtste op maat gemaakte typeplaten voor verschillende industrieën. U kunt bij ons terecht voor een uniek exemplaar en voor een serie productie.

Vraag of offerte aanvragen?

Vul het onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Waarom heeft u een typeplaat nodig?

Wellicht kent u de typeplaat ook wel onder de naam: machineplaat. Deze platen worden veel gebruikt voor aanduidingen op machines, voertuigen en apparaten. Hierbij kunt u denken aan nummeringen, QR- en barcodes, veiligheidsmarkeringen, kwaliteitscontrole of kenmerken voor herleidbaarheid. Een typeplaat is een cruciaal element voor de veiligheid-, traceerbaarheid- en conformiteit van apparaten en voertuigen. Daarnaast versterkt een typeplaat het vertrouwen bij de afnemer door transparantie te bieden over de herkomst en kwaliteit van het apparaat of voertuig.

Een professionele typeplaat graveren

Het graveren van een professionele typeplaat is een precisieproces wat ten goede komt aan de duurzaamheid en leesbaarheid van belangrijke elementen. Het proces van etsen op typeplaten zorgt ervoor dat modelnummers, serienummers en technische specificaties bestand zijn tegen slijtage, chemicaliën, extreme temperaturen en vochtigheid. Hierdoor blijft alle essentiële informatie intact. 

IMG_0725

Een greep uit ons werk

Voorbeelden van door Etsprit geëtste naam- en typeplaten

Weersbestendige typeplaten van Etsprit

Chemisch etsen zorgt ervoor dat de typeplaten duurzaam, sterk, breed toepasbaar en weersbestendig zijn. Hierdoor zijn typeplaten uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de industrie en machinebouw. De weersbestendige typeplaten van Etsprit zijn goed bestand tegen reiniging door middel van hoge druk alsook met chemische reinigingsmiddelen. Dat betekent dat de weersbestendige typeplaten zowel binnen als buiten toegepast kunnen worden. De platen zijn dan ook via Etsprit leverbaar in kwalitatieve materialen waaronder roestvast staal, messing en koper.

Typeplaten dienen robuust te zijn. Daarnaast zijn ze vaak ook verplicht voor bepaalde producten. Chemisch etsen leent zich uitstekend voor het vervaardigen van weersbestendige typeplaten met reliëf in roestvast staal of messing. Geëtste typeplaten van Etsprit zijn bestendig tegen slijtage en blijven leesbaar door het reliëf, zelfs na jaren van intensief gebruik. Ook het graveren van typeplaten met logo’s, lettertypes en kleuren is mogelijk. U vraagt, wij leveren kwaliteit!

Een typeplaat laten maken? Voldoe aan nationale- en internationale normen!

Door te kiezen voor Etsprit kiest u voor zekerheid en betrouwbaarheid. Een typeplaat laten maken, zorgt ervoor dat u certificeringen kunt aantonen als CE of ISO. Daarnaast bevestigen typeplaten de naleving van veiligheidsnormen en kwaliteitseisen, wat essentieel is voor toegang tot (inter)nationale markten en natuurlijk het opbouwen van vertrouwen bij afnemers. Daarnaast vereenvoudigt een typeplaat een inspectie, omdat de traceerbaarheid geoptimaliseerd wordt.

Wilt u een typeplaat laten maken bij Etsprit?

Bij Etsprit staan hoge kwaliteit, expertise, persoonlijke benadering en waardering voor techniek hoog in het vaandel. U kunt de hoogste kwaliteit verwachten van door Etsprit geëtste producten. Bij ons kunt u altijd terecht voor grote en kleine orders. Daarnaast garandeert Etsprit een snelle levering conform de gemaakte afspraken en is de prijs/kwaliteit verhouding uitstekend! Etsprit is al meer dan 21 jaar dé expert op het gebied van chemisch etsen.